Πώς οι tailor made συσκευασίες ανταποκρίνονται στην αντίληψη των καταναλωτών για την σύγχρονη επιχείρηση; Ποια είναι τα οφέλη των εξατομικευμένων συσκευασιών για την ίδια την επιχείρηση; Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και θα παρουσιάσουμε πώς και εσύ μπορείς να υιοθετήσεις τις tailor made συσκευασίες ως μέρος του ευρύτερου brand awareness.

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον κόσμο του εμπορίου είναι η στροφή προς την παροχή εξατομικευμένων εμπειριών που είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών. Είτε πρόκειται για in-store εξυπηρέτηση είτε πρόκειται για ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στο online περιβάλλον, οι σύγχρονες επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους για να ανταποκριθούν στην ανάγκη των σύγχρονων καταναλωτών για εξατομίκευση.

Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία:

  • Το 80% των καταναλωτών είναι πιο πιθανόν να προβεί σε αγορά από μία εταιρεία που προσφέρει εξατομικευμένες εμπειρίες (πηγή: Epsilon)
  • Το 72% των καταναλωτών θα δώσει σημασία μόνο σε εξατομικευμένα μηνύματα (πηγή: SmartΗQ)
  • Το 66% των καταναλωτών αναμένει από τις εταιρείες να καταλαβαίνουν τις ατομικές τους ανάγκες ενώ το 70% θα παραμείνει πιστό σε μία εταιρεία μόνο αν ικανοποιούνται οι προσωπικές του ανάγκες (πηγή: Salesforce)

Στο παιχνίδι της εξατομίκευσης, σημαντική θέση καταλαμβάνουν και οι tailor made συσκευασίες οι οποίες φαίνεται να ενδυναμώνουν την εικόνα των επιχειρήσεων και να δημιουργούν πιστό κοινό πρόθυμο να δημιουργήσει στενές σχέσεις με την εταιρεία που δείχνει να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες του.

Τι είναι οι tailor made συσκευασίες;

Οι tailor made ή εξατομικευμένες συσκευασίες  είναι συσκευασίες που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το δικό σου e-shop, κατάστημα, brand, φέρουν μοναδικά χαρακτηριστικά με γνώμονα τα προϊόντα σου και έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν τη φήμη σου. Από εξατομικευμένα κουτιά και τσάντες έως χαρτί αφής, αυτοκόλλητα, ταινίες και thank you notes, μία tailor made συσκευασία προσθέτει επιπλέον αξία στα προϊόντα σου και σε ενθαρρύνει να διαφοροποιηθείς από τον ανταγωνισμό.

Ποια είναι τα οφέλη των tailor made συσκευασιών;

1. Ανάδειξη της εταιρικής σου ταυτότητας: οι tailor made συσκευασίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής σου ταυτότητας και σου δίνουν το προνόμιο να ενισχύσεις το brand storytelling και τις αξίες της εταιρείας σου.

2. Εμπειρία πελάτη: ευνοούν την αλληλεπίδραση του πελάτη με το brand σου και ενδυναμώνουν την unboxing experience καθιστώντας την μοναδική και αξιομνημόνευτη.

3. Υπεραξία: προσθέτουν επιπλέον αξία στα προϊόντα σου δημιουργώντας υπεραξία και επιβεβαιώνοντας την επιλογή των πελατών σου να σε επιλέξουν έναντι του ανταγωνισμού.

4. Ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: δημιουργούν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς βρίσκεσαι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να δημιουργείς πιο ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες σου οι οποίοι θα σε προτιμήσουν σε μελλοντικές αγορές τους.

5. Δημιουργία πιστού κοινού: σε βοηθούν να βγεις νικητής στη μάχη της αγοράς να αποκτήσει πιστό και σταθερό κοινό το οποίο δεν θα περιοριστεί σε μία αγορά αλλά θα σε επιλέξει σε κάθε αγορά του.

Τι πρέπει να σκεφτείς πριν προχωρήσεις στη δημιουργία tailor made συσκευασιών;

Υπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου όταν αποφασίσεις να προχωρήσεις στη δημιουργία εξατομικευμένων συσκευασιών για την επιχείρησή σου, με τη λειτουργικότητα να είναι ο πιο σημαντικός. Πάνω από όλα, σε ενδιαφέρει η κάθε σου συσκευασία να ανταποκρίνεται στο μέγεθος των προϊόντων σου, χωρίς να είναι ούτε πολύ μεγαλύτερη ούτε μικρότερη, να είναι εύκολη στη χρήση, βολική στη μεταφορά εξασφαλίζοντας ότι κάθε παραγγελία φτάνει με ασφάλεια στον εκάστοτε παραλήπτη.

Προτίμησε courier bags όταν έχεις μεγάλο όγκο παραγγελιών από το ηλεκτρονικό σου κατάστημα ή χάρτινες τσάντες για να εξυπηρετείς τους πελάτες που έρχονται στο φυσικό σου κατάστημα. Θα βρεις διαθέσιμες αρκετές επιλογές σε μέγεθος και σχήμα, φρόντισε να έχεις αξιολογήσει τις διαστάσεις των υλικών συσκευασίας που θα χρειαστείς με βάση τα προϊόντα σου.

Ο δεύτερος εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι η αισθητική των συσκευασιών σου. Η συσκευασία είναι ο κενός καμβάς σου πάνω στον οποίο μπορείς να προσθέσεις όλα όσα χρειάζεσαι για να αναδείξεις το brand σου. Από τα χρώματα της επωνυμίας σου, ως το τύπωμα ενός φιλικού μηνύματος, υπάρχουν δεκάδες επιλογές που θα κάνουν τη συσκευασία σου να ξεχωρίσει με την πρώτη ματιά. Ενισχυτικά, επένδυσε τη συσκευασία σου με χαρτί αφής για μία επιπλέον νότα πολυτέλειας ή με μία αυτοκόλλητη ταινία στα χρώματα του brand σου ή ακόμα και με ένα εξατομικευμένο thank you note που θα κάνει τον πελάτη σου να νιώσει ξεχωριστός.

Βήματα για να δημιουργήσεις μία tailor made συσκευασία:

1. Αξιολόγησε τις ανάγκες σου: το πρώτο βήμα είναι να αξιολογήσεις τις ανάγκες των προϊόντων και της επωνυμίας σου. Λάβε υπόψη σου το μέγεθος, το σχήμα, το βάρος καθώς και το  πόσο εύθραυστα είναι τα προϊόντα σου.

2. Σχεδιασμός και αισθητική: ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την επιλογή των κατάλληλων υλικών και χρωμάτων που διαμορφώνουν τη συνολική αισθητική των tailor made συσκευασιών σου.

3. Brand Storytelling:επίλεξε το μήνυμα που θέλεις να μεταφέρει η συσκευασία σου και τύπωσέ το πάνω στη συσκευασία σου. Συμπληρωματικά δημιούργησε ένα note προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πελατών σου για να συνοδεύει την εκάστοτε παραγγελία.

4. Λειτουργικότητα: επιβεβαίωσε ότι η συσκευασία σου ανταποκρίνεται σε όλους τους κανόνες λειτουργικότητας μιας παραγγελίας συνυπολογίζοντας πού και πόσο συχνά κάνεις αποστολές εκτός της περιοχής της επιχείρησής σου.

 Τώρα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις την αναζήτηση της tailor made συσκευασίας για την επιχείρησή σου. Η έμπειρη ομάδα της PackitUp βρίσκεται στη διάθεσή σου για να σου προσφέρει καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις για να διαμορφώσεις την εξατομικευμένη συσκευασία που έχεις φανταστεί. Η πλούσια γκάμα μας από υλικά συσκευασίας θα σε βοηθήσουν να βρεις αυτό που αναζητάς είτε έχεις φυσικό κατάστημα είτε δραστηριοποιείσαι στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Καλύπτουμε τις ανάγκες σε συσκευασίες κάθε επιχείρησης: star ups, e-shops, fashion stores, cosmetics stores.

Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα για να σχεδιάσουμε μαζί τις tailor made συσκευασίες της επιχείρησής σου.